![](https://www.washingtoninstitute.org/sites/default/files/styles/square_720/public/imports/KhameneiRouhani900x600.jpg?h=b69e0e0e&itok=LCBH39qp)
- Policy Analysis
- جستارهای سیاستگذاری 89
انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری ایران و تشدید کنترل رژیم
![](https://www.washingtoninstitute.org/sites/default/files/styles/square_720/public/imports/KhameneiRouhani900x600.jpg?h=b69e0e0e&itok=LCBH39qp)
پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا ممکن است نویدبخش تدبیری برای کاهش تنش با ایران باشد، اما این امر بعید است رهبر این کشور را به وجد آورد. آیتالله خامنهای در واقع میان نیات دموکراتها و جمهوریخواهان فرقی نمیگذارد –هر چه نباشد، او با اوباما بر سر یک معامله هستهای توافق کرد و دید که پرزیدنت ترامپ آن را دور انداخت و تحریمهایی نفسگیر بر ایران وضع کرد و نامدارترین سردار این کشور را کشت.
همزمان، رژیم ایران نگران انتخابات خودش هم هست: انتخابات ژوئن ۲۰۲۱ که به خامنهای فرصت آن را خواهد داد که جایگزینی فرمانبردارتر به جای رئیسجمهور روحانی به قدرت رساند و به این ترتیب میراث خود را به عنوان یک اقتدارگرا استحکام بخشد.
در این جستار سیاستگذاری، مهدی خلجی اثرات داخلی و خارجی انتخابات آتی ایران از جمله تاثیر بالقوهٔ آن بر آینده گفتگوهای هستهای با ایالات متحده را تحلیل میکند. خلجی همچنین شیوههایی را مطرح میکند که از طریق آن دولت بایدن میتواند جامعه مدنی ایران را حمایت کند؛ برای نمونه حذف موانع دسترسی به تولیدات فکری و احترام به کرامت شهروندان ایرانی.
نویسنده:
مهدی خلجی، هموند پژوهشی خانواده لیبتسکی در انستیتو واشنگتن، کارشناس سیاست ایران و گروههای شیعی در خاورمیانه است. او در حال حاضر، مشغول نوشتن زندگینامه سیاسی آیتالله خامنهای رهبر مذهبی ایران است.