- Policy Analysis
- جستارهای سیاستگذاری 134
آیا ایران به دنبال تشویق افراطیون شیعه در آمریکا به خشونت است؟
فارغ از محتوای تحریکآمیز در شبکههای اجتماعی، دو حمله که سال گذشته اتفاق افتاد (مثلا حمله به سلمان رشدی) نشان می دهد که حملهکنندگانی که از ایران الهام گرفتهاند گرایش دارند دست به اقدام بزنند.
گزارشی از سوی «مرکز ملی ضدتروریسم» در اکتبر ۲۰۱۸، افراطیهای خشونتطلب شیعه داخل آمریکا را اینگونه تعریف کرد: «افرادی که ملهم یا تاثیرگرفته از بازیگران دولتی از قبیل ایران، سازمانهای تروریستی خارجی از قبیل حزبالله، یا گروههای شبهنظامیان شیعه هستند اما به این گروهها تعلق ندارند و از آنها دستور نمیگیرند.» در آن زمان، احتمال خشونت پیروان شیعه عمدتا جنبه نظری داشت، و مسئولان نمیتوانستند هیچ تهدید محسوسی را در خاک آمریکا شناسایی کنند. اما ترور هدفمند قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس ایران در ژانویه ۲۰۲۰ صحنه را تغییر داد، و مسئولان آمریکایی حالا میتوانند به یک «رویداد تحریککننده» اشاره کنند؛ همانگونه که در گزارش مرکز ملی ضدتروریسم پیشبینی شده بود. حمله سال گذشته به سلمان رشدی و حمله دیگری در هتلی در لاس وگاس نشان میدهد که چگونه ایران افراد را به اقدام تشویق میکند.
در این جستار سیاستگذاری، کارشناسان مصطفی ایاد و ماتیو لویت خشونت مهاجمان منفرد شیعه را عمدتا از منظر شبکههای اجتماعی بررسی میکنند. این دو معتقدند جستجوی دقیقتر شبکههای آنلاین میتواند این فعالیت مجازی رو-به-رشد را نشان دهد و روشن کند که چگونه ممکن است منجر به صدمات واقعی شود.